FinancieelVerzekeringen

Heb jij al een AOV afgesloten als zelfstandige?

Als je werkzaam bent als zelfstandig ondernemer, ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van je bedrijf. Dat betekent dus ook dat je zelf het sociale vangnet moet regelen voor tijden waarin je door tegenslag getroffen wordt. Helaas hebben veel ondernemers dit niet goed geregeld. Dat lijkt op het eerste gezicht niet zo problematisch, maar dat wordt het wel wanneer je eenmaal ziek wordt. Voor de meeste ondernemers geldt namelijk dat ze geen inkomsten meer hebben wanneer ze zelf hun werk niet meer kunnen doen. Misschien dat je het een tijdje kunt uitzingen met de buffer die je hopelijk hebt aangelegd, maar wat te doen als je maandenlang ziek wordt? Voor dit soort situaties heb je een AOV verzekering nodig.

Toch inkomsten op het moment dat jij niet meer kunt werken 

Waarom zou je een AOV afsluiten? Omdat het voorkomt dat je problemen nog groter worden op het moment dat je gezondheid je in de steek laat. Je moet namelijk nog altijd je vaste lasten betalen en als je geen inkomsten meer genereert, kan dit een probleem worden. In het ergste geval, leidt dit ertoe dat je uit je woning gezet wordt en dat is het laatste wat je wilt wanneer je aan je herstel werkt. Zorg er daarom voor dat je een vangnet maakt voor deze situaties. Dat doe je door een AOV af te sluiten. Dit is een verzekering waarmee je een uitkering kunt krijgen op het moment dat je je geld zelf niet meer kunt verdienen. Je voorkomt hiermee dat je je vaste lasten niet meer kunt betalen met alle gevolgen van dien. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je uitgekeerd wilt krijgen, wanneer je hiermee wilt beginnen en wat de looptijd van je uitkering gaat worden. Je kunt je voorkeuren aangeven op de site van je verzekeraar zodat je gelijk ziet wat je premie zal gaan worden. 

Ben je verplicht om een AOV af te sluiten? 

Wie het nieuws volgt, zal de afgelopen jaren regelmatig gehoord hebben dat de AOV waarschijnlijk verplicht wordt. Er zijn namelijk te veel mensen die grote risico’s lopen omdat ze geen verzekering afgesloten hebben. Om die reden wordt de arbeidsongeschiktheidsverzekering verplicht in de nabije toekomst. Momenteel wordt daar in de Tweede Kamer nog over gediscussieerd omdat er aan de wet nog wat haken en ogen zitten. Wij raden je echter aan om niet te wachten, totdat je verplicht bent om je te verzekeren. Het is beter om nu gelijk in actie te komen, omdat je ieder moment ziek kunt worden. Ben je eenmaal ziek, dan wordt het heel lastig om nog een verzekering af te sluiten, dus regel je zaakjes meteen, je zult jezelf eeuwig dankbaar zijn mocht je ooit ziek worden. 

Een AOV helpt je ook om de draad weer op te pakken 

Een goede verzekering is er niet alleen voor je wanneer je ziek thuis zit, je kunt je polis ook gebruiken om de draad weer op te pakken. Je kunt met een specialist bespreken wat de beste manier is om je werk na een tijd van ziekte weer rustig op te pakken. Zo voorkom je dat je overhaaste dingen doet waardoor je misschien zo weer uit de roulatie bent. Ook wanneer je nu al merkt dat je werk je soms te veel wordt, kun je je AOV gebruiken om eens met een specialist te praten over hoe je je werk wat aangenamer kunt maken. Hopelijk kun je hiermee voorkomen dat je in de problemen raakt en lange tijd ziek wordt. Kijk even op de site van je verzekeraar om je polis samen te stellen en sluit hem dan gelijk af. 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close