OndernemenTipsTransport

Een zo efficiënt mogelijke bedrijfsvoering door het volgen van voertuigen

Voor tal van organisaties is het van belang om een goed overzicht te hebben op alle voertuigen. Het kan namelijk tal van geld en tijd besparen. Geld en tijd door inzicht in verschillende aspecten. Aspecten waar eerder nog niet op zo’n manier naar was gekeken. Pakketjes kunnen sneller worden geleverd, transport wordt efficiënter ingedeeld en bestuurders kunnen veel optimaler te werk gaan. Door middel van een voertuigvolgsystemen kan dit heel makkelijk waar worden gemaakt. De locatie van de voertuigen worden verbonden met de auto’s. Zo kan er precies worden gekeken waar, wanneer en hoelang er wordt gereden. Maar, waardoor wordt er dan precies bespaart? We lichten deze aspecten graag aan jullie toe.

Waar en wanneer

Door precies inzichtelijk te hebben waar voertuigen op welk moment zijn, kan er snel worden geanticipeerd binnen verschillende situaties. Zo kan er bijvoorbeeld ergens anders in de buurt wat worden opgepikt. Allerlei aspecten die verschillende logistieke vraagstukken veel inzichtelijker en vooral efficiënter maken. Daarnaast kunnen ook verschillende werkuren worden geregistreerd en gecontroleerd.

Tijdsbesteding

Ook bij een levering van een klant kan er precies worden gekeken naar de tijd die er is besteedt. Hierdoor kan er later worden gekeken wat er eventueel kan worden geoptimaliseerd. Denk bijvoorbeeld aan een nog snellere levering.

Tijdsbesteding

Vergelijken

Door het vergelijken van vorige ritten kunnen er verschillende analyses worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan toegang tot een uitgebreide set dashboards en aangepaste rapporten zoals rijtijden en ritgebeurtenissen. Door deze verschillende rapportages kan er een goed inzicht gemaakt worden van wat efficiënter kan worden gedaan. Knelpunten zijn meteen zichtbaar. Hier kan dan ook meteen een oplossing voor worden gemaakt. Zo wordt de productiviteit verhoogt.

Transparantie

Door een voertuigvolgsysteem is er transparante communicatie naar de klant toe. Er kan sneller worden gereageerd. De klant kan precies de aankomsttijd zien en ook meteen zien hoe lang het nog duurt totdat de levering er is. Zo kan er bijvoorbeeld sneller op noodgevallen worden gereageerd door de bestuurder met de snelste verwachte aankomsttijd te sturen.

Minder administratie

Als het aankomt op administratie dan is dat een grote investering in tijd en darmee ook geld. Daarnaast is het een taak waar vaak weinig energie voor is. Belasting verplichtingen bijvoorbeeld met kilometerregistratie, er is soms geen beginnen aan. Door een voertuigvolgsysteem wordt deze administratie automatisch geregistreerd. Hierdoor staat het meteen klaar wanneer dit nodig is. Bovendien kan deze administratie bijna niet nauwkeuriger dan door dit systeem.

Nauwkeurige navigatie

Door een goede en nauwkeurige navigatie kunnen verschillende problemen in kaart worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan een file of een verkeersongeval. Allerlei elementen die het transport kunnen belemmeren. Door een voertuigvolgsysteem kunnen er direct waarschuwingen worden gestuurd. Zo kan er meteen naar een oplossing worden gezocht.

Tal van verschillende elementen die er dus voor kunnen zorgen dat je uiteindelijk op kosten bespaard. Op naar een nog efficiënter systeem voor u, uw medewerkers en uw voertuigen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close