De juiste catering speelt natuurlijk een grote rol binnen een bedrijf; en zeker gedurende belangrijke vergaderingen. Een goede lunch zorgt voor een moment van rust en ontspanning, en geeft weer energie om geconcentreerd verder te gaan. Een cateraar kan je helpen om allerlei duurzame maaltijden samen te stellen en deze op de juiste manier aan te bieden. Het enige wat jij hoeft te doen is de juiste keukenapparatuur aan te schaffen bij de horeca keuken winkel. Richt je keuken in, en ga aan de slag met een duurzame catering! Wij geven je vast een aantal handige tips om je op weg te helpen.
1. Kies voor lokale producten
Je eten zou niet al te ver van je gasten vandaan moeten komen: producten van lokale aanbieders zijn dan ook de eerste stap richting een duurzame catering. Alle exotische producten die lange afstanden af moeten leggen om op locatie te komen produceren namelijk veel CO2 uitstoot tijdens het transport. Deze CO2 uitstoot draagt weer bij aan de klimaatverandering: en dat is niet duurzaam. Lokale producten zijn daarentegen net zo lekker en een stuk beter voor het milieu.
2. Kies voor seizoensproducten
Hetzelfde geldt in principe voor de seizoensproducten. Wanneer je buiten het seizoen specifieke seizoensproducten koopt is de kans groot dat deze of uit exotische landen komen of middels kunstmatige verwarming en verlichting geproduceerd zijn. Ook dit draagt weer bij aan de extra CO2 uitstoot. Koop dus liever producten binnen het seizoen. Deze zijn beter voor het milieu, en voor je portemonnee.
3. Kies voor organische producten
Heb je de mogelijkheid om voor een organische product variant te kiezen? Doe dat dan ook zeker. Organische producten zijn namelijk vrij van bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Dit is niet alleen gezonder, maar heeft ook weer een betere impact op ons milieu. Wanneer je organisch vlees koopt betekent het weer dat dit vlees afkomstig is van dieren die geen antibiotica toegediend hebben gekregen. Dit maakt de organische producten vaak gezonder en in ieder geval milieuvriendelijker.
4. Zet wat minder vaak vlees op het menu
Een groot deel van de schadelijke impact op het milieu komt van de dieren die wij gebruiken om ‘s avonds een mooi biefstuk op ons bord te hebben. Daarnaast besmet ook de toevoeging van antibiotica in sommige gevallen zelfs ons drinkwater. Zet dus wat minder vaak vlees op het menu om bij te dragen aan een duurzame samenleving.
5. Geef je restjes weg
Blijft er voedsel over? Dan kun je alle overgebleven, afgesloten en gekoelde etenswaren doneren aan bijvoorbeeld de voedselbank.