BusinessOndernemenPersoneel

Drie tips om binnen je organisatie orde te brengen qua over- of onderbezetting

Het aannemen en behouden van het meest gekwalificeerde personeel is één van de moeilijkste taken waarmee personeelsfunctionarissen en bedrijfseigenaars te maken krijgen. Het juiste evenwicht vinden tussen te weinig of te veel personeel kan ook moeilijk zijn.

Een groot aantal werknemers kunnen je overheadkosten aanzienlijk verhogen, maar een klein aantal werknemers kan de mogelijkheden van je bedrijf om uit te breiden beperken. Dus, hoe kun je het ideale evenwicht bereiken?

De meeste eigenaars van KMO’s, melden dat personeelsproblemen de moeilijkste zijn om aan te pakken, in vergelijking met al hun zorgen. De uitdaging om gekwalificeerd personeel aan te nemen en te behouden verdwijnt nooit.

Werknemers overplaatsen naar andere afdelingen

Doorgaans zijn er slechts enkele afdelingen binnen een bedrijf overbezet. Een groot aantal verkoop vertegenwoordigers hebben kan een probleem zijn. Hoe meer je er hebt, hoe meer deals ze kunnen genereren. Dit resulteert in meer werk voor iedereen, van de productie tot en met de klantenservice.

Op dezelfde manier wil je, als je personeel hebt dat aan onderzoek en ontwikkeling doet, hen in dienst houden, ook wanneer de zaken slecht lopen.

Als ze succes hebben met het ontwikkelen van nieuwe artikelen, of het verfijnen van bestaande artikelen die populair zijn, kan je verkoop zo sterk stijgen dat je gedwongen wordt je personeelsbestand in te krimpen. Een geschikte tool voor een rooster maken kan de oplossing bieden.

Arbeidstijd verkorten

Veel werknemers stellen het op prijs dat ze hier en daar een paar dagen vrij kunnen nemen. Overweeg het aantal werkuren in de hele organisatie te verminderen, door de vrijdagen tot een halve dag te verlagen of door driedaagse weekends in te voeren.

De lonen zouden overeenkomstig de situatie verlaagd worden, met de zekerheid dat de uren en het loon weer hersteld zullen worden wanneer de recessie voorbij is. Een alternatieve oplossing is om vrijwilligers te zoeken die bereid zijn om een tijdje deeltijds te werken.

Werknemers die vertrekken zullen vervangen moeten worden als de economie weer aantrekt en nieuwe aanwervingen zullen een leercurve hebben voor ze volledig productief zijn. Personen die op je loonlijst blijven staan kunnen gemakkelijk teruggeplaatst worden in voltijdse functies op hun oude afdeling, of herplaatst worden als dat nodig is om aan je bedrijfsbehoeften te voldoen.

Bereid je voor op een tekort aan personeel

Bereid je voor op een tekort aan personeel

Omdat de economie voortdurende ups en downs heeft, zal het niet lang duren voor de zaken weer floreren en je met een tekort aan gekwalificeerd personeel zit. Het is absoluut noodzakelijk dat je deeltijdse werknemers zo snel mogelijk weer voltijds worden gaan werken.

Hoewel je ze op deeltijdbasis in dienst houdt om geld te besparen, loop je het gevaar dat je huidige werknemers overwerkt geraken. Uitputting en burn-out ontstaan door te veel uren te werken of te veel extra verantwoordelijkheden op te nemen. Hierdoor kunnen dure fouten op het werkt gemaakt worden, ten koste van het geld dat je hebt bespaard op de lonen.

Je loopt ook het gevaar om klanten te verliezen en dat je personeelsleden uit ontevredenheid ontslag nemen. Dit heeft een nog grotere onderbezetting tot gevolg. Het is aangeraden om je voor te bereiden op een tekort aan personeel, door online de personeelsplanning te laten maken.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close