BusinessOndernemenTech & Innovatie

Business Intelligence voor een écht slim bedrijf

Werk jij bij een bedrijf van de toekomst? Is alles netjes gedigitaliseerd en geautomatiseerd? Dan is het tijd voor de volgende stap: Business Intelligence (BI). Met BI kun je je organisatie eindelijk echt naar een hoger niveau tillen. Wij vertellen wat BI is, waarom je het gebruikt en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is Business Intelligence?

Met Business Intelligence kun je de informatie van bedrijfsprocessen verzamelen, visualiseren en analyseren. Voorwaarde is wel dat je processen al digitaal verlopen: dan kun je pas écht optimaal inzicht creëren. Voordat je vol inzet op BI, moet je beginnen met digitaliseren en automatiseren. Heb je dat al gedaan? Mooi zo, dan kun je naar de volgende stap. 

Waarom gebruik je BI-toepassingen?   

Waarom gebruik je BI-toepassingen

Met Business Intelligence maak je big data overzichtelijk. In de eenentwintigste eeuw gaat er enorm veel data om in bedrijven. En wees eerlijk: maak jij optimaal gebruik van alle data? Grote kans dat dat niet het geval is. Het is ook lastig om grip te krijgen op alle datastromen die vrijkomen als je je bedrijfsprocessen hebt gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

BI begint met het verzamelen van de informatie die uit de bedrijfsprocessen komen. Daarna wordt de informatie gevisualiseerd. Vervolgens kunnen medewerkers de data analyseren.

Hoe gebruik je BI?

Om goed inzicht te krijgen in je data, heb je BI-tools nodig. Meestal werk je dan met BI-dashboards. Deze dashboards geven inzicht in de verzamelde informatie. En dat niet alleen: ze visualiseren de informatie van je bedrijf ook. Ideaal, want zo kan iedereen overweg met de BI-tools.

Iedere medewerker die de rechten heeft, kan relevante informatie aflezen uit de dashboards. Ze hebben niet eens een speciale training nodig!

Business Intelligence: de oplossing voor jouw bedrijf

Business Intelligence heeft meerdere voordelen. Inzicht en overzicht zijn de toverwoorden van BI. De data is er al: het hoeft alleen nog maar op een overzichtelijke manier bij elkaar gebracht te worden. Wedden dat je zo je KPI’s haalt?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close