Tech

Apple lanceert de nieuwe iPhone: hoe groot zijn de verschillen?

Met de introductie van de nieuwe iPhone 12, begint het bij veel consumenten te kriebelen om dit nieuwe model aan te schaffen. Wat maakt de iPhone 12 uniek ten opzichte van zijn voorgangers? Is het de investering in deze nieuwe smartphone waard? In dit artikel zetten we de belangrijkste verbeteringen voor je op een rijtje. Bovenal heeft Apple ook dit jaar alles uit de kast gehaald om een fraaie tegenhanger van de Samsung Galaxy S20 te kunnen presenteren! Lukt het Apple om de strijd met Samsung te winnen in 2020 en begin 2021? 

Nieuwe sensor in de camera van de iPhone 12

De camera van de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max is voorzien van een extra dieptesensor: de LiDAR-sensor.Liefhebbers van de apparatuur van Apple zullen deze sensor direct herkennen. De sensor wordt namelijk ook gebruikt in de Apple iPad Pro, die eerder al geïntroduceerd werd. Een belangrijk voordeel van deze sensor is het feit, dat het steeds makkelijker wordt om het formaat van voorwerpen op te meten met je mobiele telefoon. Daarbij komt de LiDAR-sensor de toepassingen van augmented reality ten goede. Iets waarvan veel verwacht wordt in de komende jaren! Denk bijvoorbeeld alleen al aan de apps, waarmee je kunt visualiseren hoe een bepaalde kleur verf op je wand zal lijken. 

Verbeterde A14 Bionic-chip in de smartphone

Niet alleen de camera in de iPhone 12 heeft een upgrade gehad. Ook is de telefoon voorzien van een verbeterde A14 Bionic-chipset. Deze chipset is krachtiger dan voorgaande uitvoeringen, waarmee het schakelen tussen apps nog eenvoudiger wordt. Waar apps in het verleden af en toe uitvielen als je te snel schakelde, lijkt een dergelijke hapering zich met deze chip niet snel voor te doen. Daar komt bij, dat ook deze chip zorgt voor een verbeterde ervaring bij het gebruik van AR- en VR-toepassingen.  

De iPhone 12 Pro Max is nog een slag groter

De iPhone 12 Pro Max is nog een slag groter

Een derde verandering in de iPhone 12 ten opzichte van de iPhone 11, is het formaat van de iPhone 12 Pro Max. Het formaat van de iPhone 12 Pro Max is met maar liefst 6.7 inch groter dan dat van zijn voorganger. In de afgelopen jaren introduceerde Apple niet eerder zo’n grote smartphone! Het maakt het bekijken van films of het bewerken van documenten op de iPhone 12 Pro Max nog eenvoudiger. Waar de iPhone 12 Pro Max groter werd, is de iPhone 12 Mini juist kleiner geworden. Het model heeft een formaat van 5.4 inch. Het doet je wellicht denken aan de iPhone 5s, welke een vergelijkbaar formaat had.

Overigens is het formaat niet de enige overeenkomst met dit oudere model iPhone. Net als de iPhone 5s, hebben ook de modellen uit de iPhone 12-reeks een rechte zijkant.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close