Financieel

Alles omtrent payroll kosten

Als jij payrolling uitbesteed aan een externe partij, dan brengt dat kosten met zich mee. De hoogte van de payroll kosten zijn belangrijk bij de keuze van een aanbieder. Ben jij benieuwd naar de payrolling kosten bij verschillende partijen? Wij geven je graag meer informatie omtrent payrolling. Door gebruik te maken van payrolling bespaar je jezelf een hoop tijd en geld. Lees hier meer over de kosten omtrent payrolling.

Prijsafspraken met alle partijen

Als werkgever maak jij met je eigen werknemer een prijsafspraak omtrent de hoogte van zijn salaris. Hierbij dien je de medewerker minimaal te belonen volgens de cao en beloningsregels die voor jouw bedrijf gelden. Dit is de prijs van het brutoloon. Aangezien de payroll bedrijven ook niet voor niks werken, rekenen zij hier een kleine commissie overheen. De hoogte van deze commissie wordt vooraf met je besproken, zodat je niet voor de nodige verrassingen komt te staan. Het tarief is inclusief de standaardkosten die je ook rekent voor je eigen personeel. De standaardkosten zijn onder andere loon, premies, belastingen en reserveringen voor ziekteverzuim. Vergelijk de prijzen en andere aspecten van de verschillende payrollbedrijven en ontdek welke jouw voorkeur verleent. Hierbij is het van belang om verder te kijken dan enkel de vaste prijzen. Bij de laagste prijzen komen er waarschijnlijk nog andere kosten bij op of word je minimaal verzekerd.

Payrolltarieven vergelijken

Payrolltarieven vergelijken

Je wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk de zaken omtrent payrolling laten regelen. Met de onderstaande aspecten kan je rekening houden tijdens het vergelijken:

  • Risicoafdekking: de mate van risicoafdekking is een onderdeel van de prijsbepaling. Bij de goedkopere partijen word je laag verzekerd. Als een payrollmedewerker ziek wordt, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Kijk goed naar de verschillende risico’s die gedekt worden door het bedrijf.
  • Voorfinanciering: een belangrijk aspect. Je wilt natuurlijk dat je medewerkers ongeacht de betaling van jouw klanten op tijd worden uitbetaald. Wanneer een klant een keer te laat betaalt, dan zorgt de voorfinanciering ervoor dat jouw medewerkers worden uitbetaald. Jouw medewerkers hebben op deze manier geen last van eventuele betalingsachterstanden van de klanten.
  • Betalingsopties: bij het ene bedrijf betaal je een vaste kostprijs per gewerkt uur. Bij het andere bedrijf kan je bijvoorbeeld een vast maandbedrag betalen: ongeacht de hoeveelheid uren van de payrollmedewerker.
  • Service: een belangrijk aspect. Het is prettig om een servicedesk te hebben waar je voor alle vragen van jezelf en jouw medewerkers terecht kunt. Bij eventuele problemen kan er met een goede service snel worden gehandeld.

Persoonlijk advies

Ben jij op zoek naar meer informatie of wil je graag persoonlijk advies op het gebied van verloning? Payroll Select is bereikbaar via 0570 – 850 555. Als je graag gebeld wilt worden, plan dan een terugbelverzoek in voor Payroll Select op het door jou gewenste tijdstip. De experts helpen je graag bij het beantwoorden van de vragen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close