BusinessFinancieelJuridischOndernemen

6 redenen om een incassobureau in te schakelen

Het inschakelen van een incassobureau is iets wat je liever niet doet; het betekent namelijk dat je te maken hebt met wanbetalers. Erg vervelend, maar een incassobureau is er juist om je te helpen, de stress te verminderen en ervoor te zorgen dat jij je weer kunt concentreren op je onderneming. Maar waarom is het inschakelen van een incassobureau nou nog meer verstandig? Hier zijn een aantal redenen.

1. Je hebt juridische bescherming

Professionele incassobureaus zoals Huyer deurwaarder & Incasso zijn gespecialiseerd in de incasso-industrie en weten dus precies welke wetten er van toepassing zijn. Door een incassobureau in te schakelen neem je de juridische risico’s die bij het proces komen kijken weg. Wanneer je de schulden zelf probeert te innen zou je zomaar eens met een rechtszaak kunnen eindigen.

2. Meer kans op succes

Hoewel het zelf incasseren misschien niet al te ingewikkeld lijkt, komt er wel veel bij kijken en is de kans van slagen een stuk kleiner dan wanneer je een incassobureau inschakelt. Deze hebben ervaring met het incasseren van onbetaalde schulden en hierdoor een hoger succespercentage dan dat jij zelf als ondernemer wellicht zou behalen. Jij houdt je focus op jouw specialisatie, en zij doen hetzelfde!

3. Grotere dreiging

Grotere dreiging deurwaarder

Hoewel je zelf best een eind kunt komen met het incasseren van onbetaalde schulden is de dreiging van een brief van een incassobureau een stuk groter. Een deurwaarder aan de deur maakt meer indruk dan een boze ondernemer.

4. Voldoende flexibiliteit

Niet iedere schuld en schuldeiser is hetzelfde. Gelukkig bieden incassobureaus veel flexibiliteit en keuze tussen verschillende aanpakken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de betaling van het bureau zelf. Sommige incassobureaus werken met een no cure no pay methode waarbij het bureau pas commissie ontvangt wanneer de schuld daadwerkelijk succesvol is geïncasseerd.

5. De juiste documentatie

Hoe goed je jouw administratie ook op orde houdt, een incassoproces is net wat anders dan de ‘normale’ gang van zaken. Wanneer een schuldenaar op geen enkele aanmaning reageert kan een incassobureau niet alleen de last van je schouders nemen, maar ook direct voor de juiste documentatie gedurende het proces zorgen. De communicatie met de schuldenaar wordt opgenomen in het systeem en mocht je er ooit voor kiezen om de schuldenaar te dagvaarden, heb je direct alle benodigde administratie om dit te bewerkstelligen.

6. Terugclaimen bij Belastingdienst

Wordt de schuld niet betaald dan kun je deze als belastingaftrek claimen bij de Belastingdienst. Maar dit kan alleen wanneer een incassobureau een bevestiging geeft van het feit dat de schuld niet meer betaald kan worden.

Minder stress en meer kans van slagen. Een makkelijke keuze, toch?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close