BusinessKantoorMarketingOndernemenOnline MarketingPersoneelTips

5 redenen voor een interim online marketeer

Een online marketeer houdt zich bezig met de online marketing van een bedrijf. Hij of zij helpt om de doelstellingen van het bedrijf te halen door middel van diverse vormen van online marketing. Een online marketeer voert de online marketing strategie van een bedrijf of organisatie uit.

Taken online marketeer

Een online marketeer houdt zich bezig met diverse taken op verschillende gebieden. Deze categorieën zijn:

  • Analyse
  • Marketing advies
  • Uitvoering online marketing
  • Testen

De 5 voordelen van een interim online marketeer

Het woord interim wordt gebruikt om aan te geven dat iemand een functie tijdelijk overneemt of uitvoert. Zo kan een bedrijf of organisatie een interim-manager aannemen om tijdelijk de leiding over te nemen. Dit kan uiteraard ook voor online marketeer. Zo kun je ervoor kiezen om een freelancer online marketing in te zetten voor je bedrijf of organisatie. Maar waarom zou je ervoor kiezen om een interim online marketeer aan te stellen? Hierbij 5 redenen om voor een online marketing freelancer te gaan.

1. Wanneer de interne online marketeer voor een lange tijd ziek of op vakantie is

Is de interne online marketeer voor een lange tijd met ziekteverlof of op reis? Ga dan voor een interim online marketeer. Ook is het handig om een interim online marketeer in te zetten wanneer de interne online marketeer met zwangerschapsverlof gaat. Je kunt nu eenmaal niet voor lange periodes zonder de taken van een online marketeer. Een freelancer is voor deze periode ideaal.

2. Wanneer je in-between online marketeers zit

Wanneer de vorige online marketeer weg bij het bedrijf gaat en de nieuwe marketeer pas een paar weken of maanden later kan beginnen met werken, zit je een bepaalde periode zonder online marketeer. Om deze periode te overbruggen is het verstandig om een interim online marketeer in te schakelen zodat de werkzaamheden gewoon doorgezet kunnen worden.

3. Wanneer er een piekmoment plaatsvindt het in het bedrijf

Is er veel werk te doen? Kan de interne online marketeer al het werk niet in zijn of haar eentje aan? Waarom zou je dan niet een extra paar handen en hersenen inzetten? Zet een freelancer online marketing in en met z’n tweeën kunnen ze het werk een stuk beter aan. Hierdoor belast je de interne online marketeer ook niet te veel met werk en stress.

4. Maak gebruik van alle voordelen zonder iemand direct aan te nemen

Voor een tijdelijk project kan het heel handig zijn om wat extra expertise, skills en ervaring in huis te halen. Zonder dat je hier direct een nieuwe medewerker voor moet aannemen, kan je gebruik maken een freelancer. Zo zijn er veel interim online marketeers beschikbaar die freelance online marketing aanbieden als hun expertise.

5. Een frisse blik op de marketingafdeling

Een interim online marketeer kan een frisse blik werpen op de marketingstrategie. Daarnaast kan dit ook een kennisboost geven op de marketingafdeling. Deze freelancer in online marketing kan met al zijn of haar kennis en ervaring goede adviezen geven op de bestaande marketingstrategie.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close