FinancieelOndernemenTips

5 redenen om debiteurenbeheer uit te besteden

Veel ondernemers kiezen er steeds vaker voor om het debiteurenbeheer uit te besteden. Je hebt hierbij de keuze om je debiteurenbeheer uit te besteden aan een partij die zich puur focust op het debiteurenbeheer en eventueel ook de volledige administratie voor je uit handen neemt. Of je kiest voor factoring, waar niet alleen je debiteurenbeheer wordt overgenomen maar ook jouw facturen direct uitbetaald worden. Factoring is een alternatieve financieringsvorm die het steeds meer aan populariteit wint, met name de laatste paar jaar. In deze blog vertellen wij je 5 redenen waarom het een goede keuze is om je debiteurenbeheer uit te besteden aan een externe partij.

1. Snel je geld

Laten we van start gaan met de meest voorkomende reden. Door goed debiteurenbeheer heb je sneller beschikking over je geld. Zodra de betalingstermijn is verlopen start het debiteurenbeheer. Iedere dag dat je later start is ook een dag dat je later wordt betaald, zonde! Wil je helemaal niet meer wachten op de betalingstermijn van je klant? Dan biedt factoring een oplossing. Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald. Ongeacht de afgesproken betalingstermijn met je klant.

2. Geen administratieve rompslomp

Het debiteurenbeheer brengt een hoop administratie met zich mee. Een goede boekhouding is een essentiële basis om goed debiteurenbeheer te kunnen voeren. Niet alle ondernemers zijn fan van de boekhouding en de rompslomp die de administratie met zich meebrengt. Het uitsteden van het debiteurenbeheer helpt om je administratie op orde te houden en zorgt ervoor dat jij tijd overhoudt om je te focussen op het ondernemen zelf.

Geen administratieve rompslomp

3. Behoudt een commerciële relatie met je klant

Als ondernemer ben je een duizendpoot. Je bent accountmanager, salesmanager, boekhouder, financieel medewerker en nog veel meer. Deze verschillende ‘’petten’’ botsen nog weleens met elkaar. Vanuit een sales oogpunt wil je bijvoorbeeld de relatie met je klant goed houden, maar dit is lastig als een klant een factuur niet betaald. Door het debiteurenbeheer uit te besteden aan een externe partij of een factoringbedrijf hou jij je relatie met je klant commercieel.

4. Verzekerd tegen faillissementsrisico

Kies je ervoor om je debiteurenbeheer uit te besteden én je facturen direct betaald te krijgen, oftewel voor factoring, dan zijn je facturen verzekerd tegen het faillissementsrisico. Als je debiteur failliet gaat ben je hiervoor verzekerd. Dit neemt stress weg en zo kun je zorgeloos ondernemen. Zonder bezig te hoeven zijn met de financiële positie van je debiteur.

5. Ook voor starters en zzp’ers

Voor starters en zzp’ers kan het vinden van een passende financiering een uitdaging zijn. Het uitbesteden van je debiteurenbeheer is een manier om je cashflow te verbeteren, doordat je facturen sneller betaald zullen worden. Wil je helemaal niet wachten op de betalingstermijn van je klant? Dan is factoring dé alternatieve financieringsvorm voor starters en zzp’ers. Door gebruik te maken van factoring verbeter je direct je cashflow, waardoor je jouw onderneming snel door laat groeien.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close