Marketing

5 nieuwe of herontdekte branches waar geld te verdienen is

Vraag en aanbod is een curieus fenomeen op de markt. Het zorgt ervoor dat er bijna overnacht branches ontstaan waar (veel) geld te verdienen valt omdat er opeens massaal vraag naar is. Denk bijvoorbeeld aan de kledingtrend van neon kleuren. Als je hierop kan anticiperen kan je deze zomer veel geld verdienen in de kledingbranche met je eigen neonkleurige kledinglijn. En zo zijn er meer nieuwe of herontdekte branches waar anno 2019 geld te verdienen is. In dit artikel 5 voorbeelden.

Nieuwe branche 1: 3D printen

3d printen

Waar een paar jaar geleden 3D printen nog een leuke creatieve hobby was, begint het tegenwoordig een heuse branche met geldboom te worden. Steeds meer bedrijven kopen professionele (industriële) 3D printers of vragen de diensten van iemand die deze printers kunnen besturen. Er is zelfs een Nederlands (!) initiatief waarbij huizen volledig met de 3D printer worden gemaakt. Het is dan ook slim om nu in te stappen in de 3D printing branche. Of je nou voor 3D ingenieur of 3D printer distributeur gaat, geld is er sowieso te verdienen.

Nieuwe branche 2: De virtuele realiteit

Net zoals de 3D printing branche begon de branche van virtuele realiteit als een grote hobby. Ook deze branche is bezig met het uitgroeien van de kinderschoenen. Waar eerst gedacht werd dat bijvoorbeeld virtuele brillen alleen gebruikt konden worden voor games en video’s, wordt tegenwoordig de virtuele realiteit in tal van (serieuze) branches gebruikt. Wat dacht je van de makelaarswereld? Het is veel makkelijker als je huizen eerst in een virtuele wereld kan bekijken. Of wat dacht je van educatie? Alleen al bij geneeskunde zouden studenten veel hebben aan virtuele realistische programma’s waarbij er bijvoorbeeld in een mensenlichaam gekeken kan worden. Er zoveel andere onontdekte mogelijkheden van virtuele realiteit dat er zeker geld te verdienen valt binnen deze branche.

Nieuwe branche 3: De elektrische fiets

Met vaak meer snelheid dan een brommer, maar zonder alle regels, is de elektrische fiets in 2019 echt in opkomst. De elektrische fiets is anno 2019 zeker niet meer alleen het vervoermiddel van ouderen. Je kan namelijk heerlijk jezelf voor de gek houden dat je sportief bezig bent op deze ‘fiets’ en tegelijkertijd ga je razendsnel van A naar B. Daarnaast verkopen mensen in de regio Amsterdam massaal hun brommers omdat je sinds kort mét de helm op de rijbaan op moet binnen de ring A10. Word je betrapt met je brommer op de fietspaden, of op de rijbaan zonder helm? Dan ben je sinds 8 april jongsleden de pineut met een boete van ruim 100 euro. Kortom, stap in de elektrische fiets branche want veel mensen kijken uit naar andere vervoersmogelijkheden.

Nieuwe branche 4: Digital detox trend

Eerlijk is eerlijk, we kunnen absoluut niet meer zonder onze digitale apparaten en ons sociale online leven. De zogenoemde ‘digital detox’ trend is dan ook niet meer dan dat; een trend. We zitten nog steeds in de fase waarbij de meeste mensen zich nog herinneren hoe het ooit zonder internet en mobieltjes was. Zolang deze generaties nog onder ons zijn zal de Digital Detox trend blijven bestaan. Het weemoedige verlangen naar de ‘goeie ouwe tijd’ zit nou eenmaal in ons menselijke DNA. Dat gezegd hebbende is het voor de komende 50 jaar een branche waar geld in te verdienen valt. Wordt freelancer en organiseer weekendjes van ‘Ditigal Detox’. Verdien geld aan mensen die niet zonder hulp een weekend zonder hun mobiel kunnen. Klinkt simpel toch?

Nieuwe branche 5: Save the World

In 2019 worden we van alle kanten om de oren geslagen met onze vervuilende manier van leven. Alles wat te maken heeft met duurzamer leven, ecologisch bewust zijn en goed voor het milieu zorgen is een mogelijke bron van inkomsten. Binnen deze Save the World branche zijn de mogelijkheden eindeloos. Maak verf waar alleen plantaardige ingrediënten in zitten, ga kippen houden en verkoop biologische eieren, groei je eigen groentetuin en verkoop je ecologische producten op de lokale (overprized) markt. Alles kan als je maar inventief bent in deze branche. Zo verdien je niet alleen geld maar ben je ook nog eens goed bezig, wat wil je nog meer?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close