OndernemenTechTips

4 voordelen van winkelautomatisering

Automatisering is veel sectoren een thema. Dat geldt natuurlijk voor productie, maar het geldt ook in groeiende mate voor de retail. Winkels kiezen steeds vaker voor om hun kassasystemen, inkoop en voorraadbeheer te automatiseren. We bespreken vier voordelen van winkelautomatisering.

Automatiseren voorraadbeheer en inkoop: minder personeel nodig

Voorraadbeheer en inkoop zijn zaken die veel winkels nog door menselijke krachten laten uitvoeren. Dit proces kan efficiënter door middel van winkelautomatisering. Met de juiste software die verkoop en inkoop in een winkel aan elkaar kan koppelen, wordt automatisch duidelijk wanneer er de noodzaak tot nieuwe inkoop ontstaat. Het is zelfs mogelijk om de bestelling van nieuwe voorraad te automatiseren. Na het invoeren van de aanwezige voorraad bij het implementeren van de automatisering, zorgt dit geautomatiseerde proces er ook voor dat de huidige voorraad in beeld is. Dat betekent dat je minder tot geen manuren nodig hebt om deze zaken te regelen.

Omzetgegevens automatisch genereren: minder administratie

Omzetgegevens automatisch genereren minder administratie

Met behulp van een geautomatiseerd kassasysteem in de winkel bespaar je jezelf ook een hoop administratieve werkzaamheden. Je verkopen worden automatisch vastgelegd, waardoor het systeem je alles wat je wilt weten over je omzet kan vertellen met een druk op de knop. Zo ben je dus altijd op een eenvoudige manier op de hoogte van je omzetgegevens.

Verkoopgegevens opzoeken: inzicht in verkoop producten

Naast dat goede kassasoftware je kan helpen met het optellen van je omzet, kan het je ook meer inzicht geven in je verkopen. Zo kun je oproepen wat de omzet is per merk of product. Op deze manier kan er ook een lijst van probleemartikelen worden gegenereerd van producten die slecht verkopen of vaak retour worden gebracht.

Koppeling met andere filialen: inzicht in voorraden en prestaties filialen

Winkelautomatisering hoeft niet te betekenen dat elk winkelpand een wereld op zich is. Er kan een koppeling gemaakt worden met andere filialen. Zo kan bijvoorbeeld ook snel worden opgezocht of een product elders nog wel op voorraad is. Ook kunnen op deze manier gemakkelijk de omzetgegevens en verkoopgegevens van verschillende filialen met elkaar vergeleken worden.

Winkelautomatisering is in eerste instantie juist in bepaalde vormen van retail gewild gebleken: boekenwinkels en winkels die kantoorartikelen verkopen gingen in relatief groten getale al vroeg over op geautomatiseerde kassasystemen. Ook is het geautomatiseerde kassasysteem in dierenwinkels al snel populair gebleken. Maar ook andere soorten retail, zoals modezaken, supermarkten, parfumerieën, speelgoedwinkels en slijterijen, kunnen en worden uitstekend ondersteund met de juiste software voor winkelautomatisering.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close