DuurzaamheidTips

4 tips om je loods meer duurzaam te maken

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker: ook op het gebied van gebouwen zoals een loods. Zeker grote bedrijfsgebouwen vragen om maatregelen om alles duurzamer te laten lopen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt op de lange termijn ook voor minder hoge kosten! Het verminderen van energiegebruik en andere aspecten spelen in dit soort gevallen een grote rol.

Sta je op het punt een nieuwe investering in je loods te doen om deze middels een verbouwing of kleine aanpassing duurzamer te maken? Dan komen deze tips je gegarandeerd goed van pas!

1. Investeer in zonnepanelen

Heb je de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak van je loods te laten plaatsen? Dan is dit zeker een investering om in overweging te nemen. Niet alleen is het de ultieme manier om snel een stuk duurzamer te ondernemen; maar het scheelt je ook een flink bedrag op de maandelijkse energiekosten. Wist je dat je energie na zo’n 7 tot 10 jaar zelfs helemaal gratis is? Een investering om zeker in overweging te nemen!

2. Laat de isolatie upgraden

Zeker in een groot gebouw zoals een loods kan er makkelijk veel warmte en energie verloren gaan. Door de isolatie onder handen te laten nemen kan er flink op de kosten bespaard worden en snel verduurzaamd worden. Investeer in de isolatie van ramen en deuren, maar vergeet ook plafonds, muren en daken niet. Deze investering kan je wat budget kosten, maar betaalt zich op de lange termijn gegarandeerd terug. Zo kun je bijvoorbeeld handige sandwichpanelen gebruiken om traditionele opbouwmethoden voor het dak en gevel te vervangen. Deze sandwichpanelen zijn geïsoleerd, makkelijk te monteren, brengen minder risico’s met zich mee, zorgen voor hoog thermisch rendement en zijn luchtdicht en weersbestendig!

3. Let op de producten die je gebruikt

Let op de producten die je gebruikt

Gebruik je hout voor je verbouwing? Kies dan voor verantwoord hout met een certificatie. Niet alleen kun je er zo op vertrouwen dat je werkt met producten die het milieu minder onder druk zetten, maar laat je ook zien dat je op een verantwoorde manier bouwt en onderneemt. Kijk ook naar de levensduur van het hout en laat je informeren over de meest geschikte materialen voor jouw specifieke klus. Hoe langer een bepaald materiaal mee kan gaan, hoe beter het is voor jouw onderneming én het milieu.

4. Op verantwoorde manier afvoeren

Heb je gebruikte of afgedankte materialen over na een verbouwing? Dan kunnen deze natuurlijk niet zomaar in de afvalbak. Probeer ze liever op een verantwoorde manier af te voeren door ze bijvoorbeeld naar een winkel of organisatie te brengen die gebruikte bouwmaterialen hergebruikt. Lukt dit niet? Biedt het dan aan aan de gemeentelijke milieustraat. Dit geldt voor oude materialen zoals hout, maar ook voor oude vloeren.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close