FinancieelOndernemen

4 redenen om als zzp’er een persoonlijke lening te nemen

Een lening nemen doe je niet zomaar. Ten eerste moet je vrij zeker weten dat je aan je betalingsverplichtingen kunt gaan voldoen en ten tweede is er natuurlijk een legitieme reden voor nodig. Als zzp’er zijn er verschillende zakelijke redenen te bedenken om een zakelijke lening af te sluiten, maar ook geld lenen voor wat minder zakelijke en juist meer persoonlijke doeleinden is denkbaar. We bespreken vier goede redenen om als zzp’er een persoonlijke lening te nemen.

Auto

Kapt je auto er zomaar opeens mee? Dat is vervelend, wat dat beperkt je flink in je bewegingsvrijheid. Zeker als je je auto ook voor je werk gebruikt is dit erg vervelend. Omdat dit een probleem is dat snel opgelost moet worden, kun je als je spaargeld niet toereikend is ervoor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten om een nieuwe auto te kopen. Dit kun je ook op de zaak doen, maar als je de auto ook veel voor privézaken gebruikt, kan dit administratief ingewikkeld worden.

Rijbewijs halen

Is het belangrijk voor je werk dat je kunt autorijden, maar heb je nog geen rijbewijs? Dan is het zaak om daar werk van te maken. Goedkoop is het echter niet, zeker niet in deze tijden van hoge brandstofprijzen. Juist omdat het je onderneming ten goede komt als je een rijbewijs haalt, is dit een hele legitieme reden om een persoonlijke lening af te sluiten.

Ziekte

Ziekte

Veel zzp’ers kiezen ervoor om geen arbeidsongeschiktheidsverzekering te nemen, simpelweg omdat het zo’n dure verzekering is. Dat is begrijpelijk, maar als je ziek wordt en niet meer kunt werken, ben je wel in de aap gelogeerd. Kun jij door ziekte tijdelijk niet werken en heb je een financieel gat om te dichten, dan is het denkbaar dat je daarvoor een persoonlijke lening of een persoonlijk krediet neemt. Doe dit niet als je geen uitzicht hebt op weer aan het werk kunnen, want je moet wel aan je terugbetalingsverplichtingen kunnen blijven voldoen.

Verduurzamende investeringen

Hoewel er subsidies en belastingvoordelen bestaan voor het verduurzamen van je woning, kan het al met al toch een hoop kosten om je huis zo duurzaam mogelijk te maken. Denk aan kosten voor isolatie, zonnepanelen, een zuinigere ketel of misschien zelfs een warmtepomp. Deze investeringen leiden er echter wel toe dat je energierekening flink omlaag gaat en betalen zichzelf terug, zeker als je ook nog eens vanuit huis werkt. Dat is een uitstekende reden om een persoonlijke lening af te sluiten. Met die lening bekostig je de verduurzamende maatregelen, en met de besparingen betaal je hem weer terug.

Er zijn dus zeker goede redenen te bedenken om voor een persoonlijke lening te kiezen. Onthoud wel altijd dat geld lenen geld kost in de vorm van rente en dat je een terugbetalingsverplichting aangaat!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close