KantoorOndernemen

3 tips voor het inrichten van een inspirerend kantoor

Om werknemers te stimuleren is het belangrijk dat een kantoor sfeervol en inspirerend is. Niemand wil tenslotte in een donker hok zitten werken, toch? Een goede balans is cruciaal in een kantoorinrichting; het kantoor moet gezellig zijn, maar moet niet afleiden. Met deze 3 tips richt jij een inspirerend kantoor in!

Tip 1: geef de ruimte wat kleur

Er zijn weinig mensen die hun inspiratie vinden in de kale witte muren in het kantoor. Wees daarom lekker creatief en breng wat kleur in het interieur. Hierbij is het belangrijk om een balans te vinden. Verf niet alle muren in een knalrode kleur, maar breng kleurrijke accenten aan in de ruimte. Vooral vergaderruimtes kunnen al snel inspiratieloos aanvoelen, dus hiervoor is kleur een goede toevoeging. De kleuren groen en blauw dragen bij aan een hogere efficiëntie en concentratie: perfect voor een kantoor dus!

Tip 2: het buitengevoel creëren

Van 9 tot 5 achter een bureau zitten kan soms best confronterend zijn; je zit tenslotte de hele dag binnen. Om dit gevoel enigszins weg te halen zijn kantoorplanten de perfecte oplossing. Hierdoor heb je minder het gevoel dat je binnen zit en daarnaast werkt een groene omgeving ook nog eens kalmerend. Zorg er daarom voor dat er genoeg planten in de kantoorruimte terug te vinden zijn, ook in de vergaderruimtes.

Inspirerend kantoor inrichten

Tip 3: voldoende verlichting

Een goede werksfeer wordt versterkt wanneer de ruimte de juiste verlichting heeft. In een kantoor moet er voldoende daglicht zijn, zodat je werknemers fris blijven. Het is niet bevorderlijk voor de concentratie om in een donkere ruimte te zitten. Ook witte TL-verlichting werkt niet motiverend en komt vooral klinisch en kil over. Hanglampen zijn ideaal voor een kantoor en kunnen op een speelse manier worden opgehangen. De raamdecoratie is ook bepalend voor de sfeer in kantoor. Om de ruimte licht te houden ga je voor houten jaloezieen, waarmee je precies kunt regelen hoeveel licht het kantoor binnenvalt. Ook roljaloezieen zijn hier ideaal voor en geven het kantoor een moderne vibe. Let er bij gordijnen kopen op dat het geen verduisterende gordijnen zijn, want het kantoor moet natuurlijk zo licht mogelijk blijven!

Hoe zorg jij ervoor dat het kantoor inspirerend en sfeervol is?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close