FinancieelKantoor

3 oplossingen voor wie geen plaats heeft voor een kantoor in huis

Elk jaar komen er meer dan 100.000 Nederlandse ondernemingen bij. Het gaat daarbij grotendeels om kleinschalige ondernemingen en zzp’ers. Ze hebben vaak minder ruime budgetten en dan kan het vinden van een kantoor een behoorlijke uitdaging zijn. Soms starten ze in een zolderkamer of een achterhuisje. Coolblue startte zelfs ooit in een kleine studentenkamer en bewees dat het de start kan zijn van een mooi verhaal. Als je in huis geen ruimte hebt voor een mooi ingericht thuiskantoor zijn er gelukkig wel alternatieven. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een tuinkantoor of je kan een flexwerkplek huren.

Houten prefabtuinkantoor

Als je in huis niet voldoende ruimte hebt, kan je een tuinkantoor overwegen. Er zijn heel wat prefabblokhutten te verkrijgen die als tuinkantoor kunnen worden gebruikt. Ze hebben dikke wanden en veel glas voor een goede lichtinval. Vaak zijn ze wel nog extra te isoleren en kunnen ze een leuke afwerking gebruiken. Dergelijke blokhutten zijn in de meest uiteenlopende uitvoeringen en formaten te verkrijgen. Het nadeel is het prijskaartje dat toch wel hoog kan oplopen. Bovendien is het veelal niet mogelijk om het eenvoudig uit te breiden, laat staan om het te verplaatsen en elders in te zetten. Net daarom kan een zeecontainer een goede oplossing zijn.

Een gebruikte zeecontainer als tuinkantoor

Zeecontainers zijn uitermate stevig en kan je onder meer kopen bij Brinkbox. Belangrijk is daarbij dat de zeecontainer voldoende groot is. Je hebt bijvoorbeeld de keuze voor een 20ft (6.1 x 2.4 meter) of een 40ft container (12.1 x 2.4 meter). Er bestaan kant-en-klare containerkantoren, maar je kan het ook zelf ombouwen. In ieder geval moet een zeecontainer wel aangepast worden aan je behoeften. Dit wil zeggen dat het volledig moet worden geïsoleerd en dat er leidingen moeten worden gelegd. Daarnaast moet er een vloer worden ingemaakt en kan je de binnen- en buitenkant bekleden, bijvoorbeeld met houten panelen.

Een van de voordelen van een zeecontainer is dat je niet meteen aan een bepaalde afmeting vastzit. Het werkt niet zoals bij een kantoorruimte die je niet zomaar kan uitbreiden of verplaatsen. Een zeecontainer uitbreiden is niet moeilijk omdat je ook modulair kan werken. Zo kan je een container van 20 voet later nog uitbreiden met een extra 10ft container. Het is alsof je speelt met erg grote LEGO-blokken. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je voldoende ruimte hebt.

Een flexibele werkplek huren

Wanneer je niet voortdurend een eigen werkplek nodig hebt of niet over een tuin beschikt, kan een flexwerkplek een goede oplossing zijn. Bij het huren van een flexplek kies je voor een abonnement dat je het recht geeft om gebruik te maken van de beschikbare werkplekken in een open kantoor.

Hoe dit werkt, verschilt per aanbieder. Bij sommige aanbieders mag je hier bijvoorbeeld onbeperkt van gebruikmaken, terwijl er bij andere aanbieders grenzen zijn. Ook zijn er aanbieders die werken met een reserveringssysteem, terwijl andere aanbieders werken via het principe ‘die eerst komt, eerst maalt’. Kom je aan en zijn er geen werkplekken beschikbaar, dan heb je pech gehad.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close