BusinessOndernemenTech

3 Goedkoopste domeinnaamproviders van Nederland en België

Wanneer je van plan bent om een eigen website te ontwikkelen of dit al regelmatig doet, loont het om te zoeken naar de goedkoopste domeinnaamproviders in Nederland en België. Een domeinnaamprovider is een partij, welke domeinnamen verkoopt aan consumenten. Je kunt hier een .nl-, of .be-domeinnaam registreren, maar vaak ook domeinnamen met tal van andere extensies. Onder meer .net, .eu en .com zijn naast de .nl- en .be-domeinnaam extensie populair.

Tip: maak alvast gebruik van een domeinnaam check om te zien of de door jou gewenste domeinnaam nog beschikbaar is! 

Goedkope aanbieders van domeinnamen

Goedkope aanbieders van domeinnamenv

In de afgelopen jaren is het aantal aanbieders van domeinnamen in Nederland en België sterk toegenomen. Dit maakt het soms lastig om de goedkoopste partij te vinden. Tot de top 3 van goedkoopste domeinnaamproviders behoren Combell, Vimexx en YourHosting. Dit zijn echter niet de enige aanbieders van goedkope domeinnamen. Daarbij zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Vaak wordt bijvoorbeeld een actietarief aangeboden voor het eerste jaar. Na dit eerste jaar stijgt de prijs voor een domeinnaam flink. Kijk daarom ook alvast naar de kosten voor het verlengen van de domeinnaam! Mogelijk blijkt de ene domeinnaamprovider nu aanzienlijk duurder te zijn dan de andere. 

Domeinnamen combineren met andere producten

Daarbij heb je aan een domeinnaam alleen niet voldoende om een website te kunnen bouwen. Een domeinnaam wordt gekoppeld aan een webhostingpakket. Je kunt ervoor kiezen de domeinnaam bij een andere partij aan te vragen, dan de partij waar je de webhosting huurt. Handiger is het echter om dit bij dezelfde aanbieder te doen! Zo weet je precies bij welke klantenservice je moet zijn bij vragen.

Waar de domeinnamen van partij X wellicht erg goedkoop zijn, kan de webhosting erg duur blijken te zijn. Dit betekent dat de goedkoopste domeinnaamprovider wellicht niet de voordeligste optie voor je is. Naast webhosting kan ook cloud storage, een vorm van webhosting, of de mogelijkheid om een domeinnaam door te sturen bij de domeinnaam worden afgesloten. 

Kijk naar de recensies over domeinnaamproviders

Tot slot is het verstandig om naar de recensies van de goedkoopste domeinnaamproviders in Nederland en België te kijken. Hoe goed is de aangeboden service? Krijg je regelmatig een kortingsactie aangeboden voor het afsluiten van een extra domeinnaam? Hoe zit het met kortingen voor partijen die een groot aantal domeinnamen afnemen? Het zijn zaken die op termijn kunnen spelen en nu alvast het bekijken waard zijn.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close