BeurzenFinancieel

2020 vertoont scheuren op Wall Street

Source: https://medium.com/@DuomoInitiative/how-wall-street-was-created-bbad27d9fde7

Tot nu toe kan 2020 het best worden omschreven als een achtbaan van onverwachte gebeurtenissen met enorme gevolgen, de schijnbare definitie van een ‘black swan event’. Het was niet alleen een moeilijke tijd voor de financiële markten, maar ook voor de meeste mensen. Natuurlijk heeft de volatiliteit op de markten veel kansen gecreëerd te midden van de risico’s, en ja, beleggers hebben  in het algemeen beide ogen opengehouden om te profiteren van zeldzame koersen. We zijn echter niet alleen getuige geweest van veranderingen die van invloed zijn op hoe de markten reageren, maar we hebben ook te maken gehad met problemen die van invloed zijn op hoe we ons gedragen als mensheid. In werkelijkheid voelt het alsof alles is veranderd en ervaren we een periode van aanpassing. Of de veranderingen nu te wijten zijn aan gezondheid, werkloosheid, overheidsinterventie, internationale handelsoorlogen, olieprijsoorlogen of  andere ongelooflijke gebeurtenissen, één ding dat voor beleggers niet is veranderd, zijn de kansen en risico’s die gepaard gaan met een volatiele markt die weinig tekenen van kalmering vertoont, en verdere problemen liggen in het verschiet.

How wall street was created

Tijdlijn van gebeurtenissen

Ondanks de verwachtingen voor het komende jaar, begon 2020 eigenlijk waar 2019 eindigde, met Wall Street in een bullish mood.  Helaas duurde het niet lang voordat een nieuwe realiteit zijn intrede deed.

Januari

De aandelenindexen van Wall Street, die vanaf 2019 een positieve prestatie lieten zien, leken bestemd voor aanhoudende winsten. De meest ernstige risicoscenario’s hadden niet kunnen voorspellen wat er zou gaan gebeuren.

Februari

Als je de NYSE-index via de app-info tab bekijkt, weet je al dat februari een extreem volatile maand was op Wall Street. De Dow Jones Industrial Average, NASDAQ Composite en S&P 500 behaalden allemaal tegelijkertijd op 12 februari recordhoogtes. De coronavirus-pandemie wordt officieel een grote zorg en houdt de Chinese economie aanzienlijk onder druk. Dan, zonder echte waarschuwing ervaart de S&P 500 de snelste correctie aller tijden, met een daling van 10% in slechts 6 handelsdagen, dit terwijl de goudprijzen begonnen te stijgen.

Maart

Circuit breakers (een ingebouwd veiligheidsmeganisme dat de handel tijdelijk kan stopzetten of, onder extreme koersschommelingen, de markten kan sluiten vóór de normale sluiting van de handelssessie) zorgen voor een onderbreking van de handel . 23 maart markeert de datum waarop de aandelen uitpuilen, een sterkte daling, in een korte tijdsperiode leek voorbestemd om littekens op de markt achter te laten.

April

Het werkloosheidscijfer steeg tot 14,7%, de hoogste groei na de 2e Wereldoorlog.

Mei

Verrassend genoeg lijkt het erop dat de markt afwijkt van de maatschappelijke ervaring met aandelen die hun prijsverliezen beginnen terug te vorderen, terwijl de S&P 500 en andere belangrijke indexen optimistisch lijken over de heropening van de Amerikaanse economie.  Gestimuleerd door Facebook, Amazon, Alphabet en de rest van de technische sector, * de NASDAQ 100 steeg ook.

Juni

Het leek ons een goed moment te reflecteren over een gevaarlijke, maar kortstondige economische achteruitgang, dit aangezien de Amerikaanse economie een recordaantal banen heeft toegevoegd.   Redenen om voorzichtig te zijn met een krachtige en doortastende ommekeer op de aandelenmarkt kwamen echter verder in beeld …

Zou dat volatiliteit aan de horizon kunnen zijn?

Een golf van coronavirus gevallen, tegelijk met de komende algemene verkiezingen in november in de VS, voegde toe aan het nieuws dat sommige rapporten over herstel mogelijk overschat worden, dit zijn allemaal zorgen die de herstelpogingen zouden kunnen vertragen of zelfs ongedaan zouden kunnen maken.

Hoe kan ik op dit moment beleggen?

De volatiliteit op de markt heeft voor veel risico’s en substantiële investeringsmogelijkheden gezorgd. De Dow Jones Industrial Average had zijn beste kwartaal sinds 1987, Goud stond boven de $ 1.800 en Microsoft sloot op recordhoogte .

Terwijl sommige mensen toegang hebben tot de NYSE-index via de app en beleggen in de verschillende onderliggende activa, zijn er mensen die ze verhandelen in de vorm van CFD’s, waarbij je investeert in de prijs van de financiële instrumenten zonder ze daadwerkelijk te kopen.

Een broker kiezen

De markt heeft een diepgaande en impactvolle gebeurtenis meegemaakt, die heeft geleid tot volatiliteit van historische proporties. Het is aan u om risico’s te herkennen en te profiteren van kansen die zich op deze momenten voordoen. Om te beginnen heeft u toegang tot de markt nodig en uw keuze voor een CFD-broker is belangrijk. Er is tegenwoordig een grote verscheidenheid aan keuzes online en het is de moeite waard om online brokers te onderzoeken en te zien welke het beste bij uw behoeften passen. Zonder aarzeling bevelen wij het Vestle-beleggingsplatform aan. Een ervaren, professionele en toegewijde online broker die u kunt vertrouwen en met de ervaring om u te helpen genieten van uw beleggingsreis.

Vestle is volledig gereguleerd en geautoriseerd, zodat u kunt opereren in een zeer veilige beleggingsomgeving, ook geeft het u de mogelijkheid om gratis training te krijgen van een  beleggingscoach, toegang te krijgen tot een risicovrij demo-account van € 5.000 en te profiteren van vele leermiddelen.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicentieerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 80 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close